Josef Fritzl, en sund, logisk och frisk man?

Kikade in på låtsas-nyhets-sajten, aftonbladet.se för att kolla om det hänt något totalt ointressant som man kan driva tiden med. Till min förvåning hittade jag, för en gångs skull,  någonting högst intressant. En artikel om Josef Fritzl...

Enligt Josef själv ska han haft en svår uppväxt och han anser sig vara född till våldtäktsman, men trots detta har han "lyckats behärska sig långa stunder". Enligt uppgift ska han ha planerat kidnappingen på sin egen dotter undet tiden han avtjänade ett 18 månaders fängelsestraff för våldtäkt. Han ansåg att detta skulle vara "den perfekta lösningen" på hans problem och att han skulle kunna "leva ut" sina högst sinnessjuka fantasier.

Såhär i efterhand anser han med andra ord att han lyckats på bästa sätt, få har blivit drabbade av hans onda och sjuka tankar. Det är alltid skönt med folk som kan se tillbaka på sina handlingar och med lite perspektiv kunna erkänna sina eventuella misstag. Att man inte i efterhand kan inse vad man förorsakat och förstört för andra människor, särskilt efter en sån här grej, är väl ganska sjukt. I Josefs värld har han alltså tagit rätt beslut och gjort det bästa för varje situation. Vi måste ju berömma att han har en egen uppfattning och inte faller för det berömda "grupptrycket". Det är väl kanske det enda positiva man kan säga om en sådan sjuk man.

Med facit i hand kanske Josef trots allt inte är den sunda, logiska och friska mannen han själv anser att han är?

//F

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0