slängde blicken på en Annons

slängde blicken på en animerad annons.
tyckte att det var lite småfarligt,
men det kanske förklarar varför killen inte är lika respektabelt ute i fotbollseuropa.


/A

Med bra skor kan man gå långt!

Kul att vara igång med bloggande igen, var längesen nu och nästan så att jag glömt bort hur det var. Gjorde ett tappert försök i höstas att gå solo men det blev ett platt fall och visade att jag bloggar bäst i Team. Kanske är det lättare och jag blir mer peppad att skriva med lagkamrater men mest tror jag det beror på att jag slipper ta all skit själv när jag skriver något på gränsen....

Men att jobba bäst i flock är människan gjord för i grunden och det finns väl egentligen ingen som kan säga att dom är självständiga. Det finns alltid situationer i livet ett så kallat flockbeteende framkallas. Människan är gjord för det och har därför också väldigt lätt att hamna i det.
Det är intressant att se hur olika människor kan påverka andra beroende på vilka dojjor den har, ju bättre skor du har ju längre kan du gå, som jag som skosäljare brukar säga!

Iallafall så satt jag och diskuterade detta med en vän där vi gick igenom en rad sådana beteenden och jag kom genast att tänka på ett typiskt flockbeteende, dricka sprit och öl tillsammans. Vem gjorde alkoholen till något coolt egentligen, något som jag som människa ska hälla i mig, bära runt på eller bara må allmänt bra av? Var det tommy och danne som bor under dalälvsbron som fick alkoholen att framstå som cheesecake på fatcamp? Eller var det våra Svenska vikingar som firade sina våldtäktturneér i södra Europa som fick den att framstå som en cigg mellan James Dean´s fingrar? Eller var det bara klassens Hårding som tog med sig en flaska smuggel till den lokala gymnasiefesten? Oavsett vad som har hänt så har vi har vi hakat på denna trenden då någon med bra skor satt igång och resten hakat på.

Vissa människor har liksom bara den statusen att kunna påverka människor, det kan ju bara historieböckerna visa, eller är Hitler, Stalin och Leif loket Olsson...bara en Ren slump. Nej jag skulle nog vilja påstå att detta är grabbar med väldigt bra skor!

Detta fick mig att fundera över om jag skulle kunna påverka och vad skulle jag göra då? Det var just då jag kom på detta med alkoholen, varför egentligen dricka det, bara för att mina andra 8 polare på festen gör det? Jag kanske skulle börja med något nytt, nåt gott, typ choklad eller glass. Tänk er själva, hela etage går runt och käkar polkaglass och när man tappar sockernivån går man ut på balkonen och trycker i sig en dajm. Nu är ju bara det svåra hur jag ska kunna få 9 miljoner svenskar att haka på detta, men det är ju en annan femma. Men med riktigt bra skor är det inte omöjligt, ja mena hitler fick ju ändå en hel nation att vinka med sträckt arm och dessutom få dom att tro att judarna gjort dom panka! Liksom Loket som fick en hel nation att sitta och dutta siffror varje lördagkväll i hopp om att vinna ett presentkort på 5000 kr hos Ica. Så min choklad- och glassidé känns ju inte helt långsökt om man tänker efter. Frågan är ju bara om jag har bra skor, är jag tillräckligt cool och har tillräcklig genomslagskraft. I sånna fall kan det bli riktigt roligt, tänk vad mycke flockbeteénden jag skulle kunna ändra på! 

Nu kan det dock finnas lite andra aspekter som dock kan spela in och ge svårigheter, alkohol är ju rätt beroendeframkallande. Sen kan andra flockbeteénden vara rätt så praktiskt bra och väldigt osmart att börja ge sig in och ändra men jävlar vad roligt det vore, ja menar någon fick ju en massa snorungar att börja sätta gummiband på benen så hur svårt kan det vara.....

// V

 

 


Comeback.

Ska inte sulla och sitta och berätta varför vi inte har gjort några inlägg sen förut. så är det bara tough luck.
Hade lite besök för ett par dagar sen, då fick min bror en idé om att slänga fram lite ljus (ja vi bor ihop igen)
dessa ljus som jag inte visste fanns slet han fram ur någon vrå i lägenheten. då kommer jag och tänka på en grej som våran farmor alltid sa till oss, "leker du med elden så kissar du i sängen".
det är förmodligen ett vanligt uttryck.

Men vart fan kommer det ifrån?
vem var det som började med det, var det att pyromaner och mordbrännare på 1800-talet var riktiga bedwetters?
hade det tu ens något sammanhang, eller var det som att bada efter att ha ätit?
jag har dock inga minnen över att inte ha vaknat torrt efter att ha lekt rockkonsert med farfars tändare.
om det är någon som har någon form av källa på var detta kom ifrån får de gärna ge ifrån sig det i kommentarsfältet. tack på förhand.

/A

RSS 2.0