Jag sålde min själ idag.

Idag "horade" jag ut min själ rejält. Jag och mina syskon var och käkade och råkade få syn på Håkan Hellström som tydligen ska spela här ikväll. Tankegångarna gick i huvudet, borde jag ta ett kort ihop med honom, 2000-talets autograf. Det är ju ändå en av Sveriges bästa artister med ungefär 200 hits?! Tror inte det va.......... 
Men det blev inte så, jag gick aldrig fram och bad om ett foto. Ändå sitter jag här och skäms. Men inte för att jag inte gick fram och fråga, nej nej, utan för att jag tänkte tanken att gå fram och fråga! Jag tänkte alltså sälja min själ så billigt till djävulen! Undrar om gud nånsin förlåter mig för att jag syndat, får nog dra några rapp med repet över ryggen på mig själv.

Jag och min bror har som grej att ta kort ihop med lite kändisar som vi ser. Men jag insåg snabbt att vi måste få lite nivå på det hela. Vi satte ju höjden när vi fotade oss ihop med systrarna kallur, ja menar, dom har ju iaf dejtat pim-pim och snubblat bort ett os-guld! Vad fan har Håkan gjort då? Jo han har väl lyckats skapa sig ett gott rykte i kulturSverige om han har "så bra texter" och att han är så mycket glädje. Totalt tondöv kan man alltså få så mycket fans?!

Jag ska tala om vad håkan är, håkan är mode. Håkan har inte gjort några klassiker låtar. Håkan kommer aldrig göra några klassiker. Men håkan är mode för människor i Sverige! Det är mode att vara lite kulturell idag, det är mode att vara lite festival, det är mode att gilla Håkan. Håkan gjorde så att "poppiga" människor går runt med snusnäsdukar, sjalar och hattar i Sverige och tror att dom är musik-kännare. Så jag kan ändå ge lite cred till håkan för hans egentliga affärsIdé verkar gå hem hos många vilsna själar.....

Jag är ledsen, mina vänner, men på Nöjes ikväll är det tyvärr många vilsna själar ute och tror dom är musik-kännare.  Jag vet att alldeles för många av mina vänner ska dit, jag klandrar dom inte, ja menar, alla andra är ju där.....En glädjekonsert och ni kommer säkert ha jätte kul, det hoppas jag ni har. Men jag skulle kunna skicka en lista på grejer ni skulle kunna lagt era 250 spänn istället på.... för kom aldrig och säg att ni var där för musiken, för om ni var det, då har ni betalat ett rejält överpris. Jag kan tycka att all ni som går dit borde bjudas på 3 drinkar i det priset för hur faan har man mage att ta ut 250 spänn för håkan. Hur mycke tar dom betalt när riktiga artister uppträder? Vart är världen på väg......
 




Ps. Skriv på ni som tycker Håkan borde få Procent av HM's popmode försäljning.Ds

// V

7th Heaven

Jag vill att vi blundar lite snabbt, och funderar. Vad fan hände egentligen? vem lät dem hålla på?
Ni vet vad jag pratar om, 7th Heaven.
Jag har sett Playa del sol, jag har plågat mig igenom One Three Hill*, kollade till och med på The Hills, en gång.
Men det finns inte något, som är så störande och irriterande som när man hör den här låten...

En trasig serie om en Frireligiös Familj i usa. Visst fin grundidé, lite småmysigt och så.
men där slutar det som är fint. för sen går resten av idén åt helvete.
Dem problemen som dem tar upp i programmet. är så tråkiga vardags problem.
till exempel. nån hade glömt att ta bort sin tallrik från matbordet och då måste dem ha "familjemöte"
en jävla massa familje möten hela tiden!
Eftersom jag inte skulle kunna håna programmet utan att ha sett på det så ha jag såklart sett det.
Kom ihåg ett avsnitt, en av flickorna i familjen hade övertrasserat sitt kreditkort. men det var inte så att hon hade tryck upp krediten för att få lite amfetamin, utan det var typ en kaffelatte på 6 dollar.
och så går hon runt hela avsnittet och skäms och inte hoppas att pappa inte ska få reda på det.

Så här ser typ alla avsnitt jag sett, och jag antar att alla andra avsnitt går under samma linje.
Varje avsnitt ska innehålla frasen "det var dumt gjort, men bra att du berätta" varje gång moralkakan ges ut på slutet.

detta får mig att må dåligt inombords, jag vill slå nått, spott eller stryka nått. allt för att må bättre.

//A (förlåt för att jag finns)

Nytt tema

Vad vore Carola utan sin religiösa tro?

Hon kommer undan med det ena konstiga uttalande efter det andra.
Utan sin tro skulle hon nog med största sannolikhet klassas som mentalt sjuk.



//F


Dåligt sms-minne

Inte alltför sällan brukar det hända att jag skriver svar på ett mottaget sms, men under skrivandet glömmer jag bort vad det är jag svarar på. Någonting har distraherat mig och tagit min koncentration från sms-svarandet. Är det bara jag som ska oroa mig för mitt svikande minne eller finns det fler som är lika glömska som jag?
Håller tummarna för att det bara är tillfälligt så jag inte är påväg mot någon kritisk ungdomsform av alzheimers...

//F


Underhållande reklam

Vem är inte trött på skrikande och gråtande barn på allmäna platser?



//F

Akta er för det (o)väntade snöovädret

Just nu skrivs det och varnas för snöovädret som drar in över landet. Hur många höstar i rad ska vi behöva läsa dom denna skit? Det kommer ju inte som nåogn överraskning direkt att vägarna blir halkiga och att snön kan börjar falla såhär års. Nu vill jag inte läsa att någon stackars krake drabbats av blixthalkan och kört ner i diket, någonsin. Skärpning nu svenska folket!



//F


Vad hände med....

...Fader Fourah?
Ja, ni vet han, den ack så trötta gubben men som kunde allt, och levererade det med glimten i ögat.
Vilken karaktär som tv4 byggde upp.
Jag var nog inte den ändå som gick runt och trodde att han alltid bodde på fortet och skötte vilka som skulle få bli inburade och inte...
Var fick han all sin visdom ifrån? var det från boken som han hade? kunde han hela boken?
dessa var frågor som fick unga mig att ifrågasätta min existens här på jorden...
okej, kanske lite drastisk slutsats.. men ändå, jag är fundersam.
Vart tog du vägen?




//A


Mardrömmar forts

Jag har tidigare berättat om mina vidriga mardrömmar om monstret ötzi. Jag tänkte fortsätta lite om barndomen och mardrömmar.
Jag hade egentligen inte så mycket mardrömmar i övrigt utan den i familjen som fick utstå mest fara när mörkret föll över ornäs var min bror. Vi delade rum så man gick ju inte helt oberörd när mardrömmarna gav sig på honom. Han stötte på alla möjliga varelser när mörkret föll, tomtar, troll, tjuvar, distriktsskötare osv. Men den farligaste och äckligaste varelsen som besökte honom många kvällar var skapad av självaste SVT, barnskrämmarkanalen! 
Joppe, den äckliga psykopat mullvaden som ägdes av albino-damp-ungen OLA, hade skapats av SVT, bara för att göra livet ett helvete för småbarnsföräldrar i Sverige. Inte en gång efter att detta program sänts fick dom sova själva i ro utan nu fick dom istället ha deras nerkissade 4-åring mellan sig. Så barn på denna tiden kunde ju ta och glömma både att få ett syskon och glada föräldrar!   
Bara introt där man spelar sån där kalla kårar musik tycker jag inte ska få sändas före 10 på kvällen. Det är väl klart som faan ungar blir rädda, skadade för livet. Skräcken som jag såg i min brors ögon efter detta program är en av mina otäckaste ögonblick! Detta utmynnade i att vi kunde glömma att få den tredje länken till en brödrakedja i ishockey!  Fy faaan för Svt som inte lät mina föräldrar ligga ifred!! 


// V
  

Intressant vägval

Påväg hem från staden ser jag till min förvåning en bil som väljer vänstervarvet i en rondell. Det är ju egentligen skitsvårt att lyckas baxa in bilen och köra åt fel håll i en rondell. Att det var en kvinna som körde var kanske inte till lika stor överraskning, eller närmare bestämt en tant runt 80+.
Jag antar att om man tillhör de första generationerna bilförare i landet så gäller inte trafikreglerna, istället får man en större frihet och tillochmed framföra sitt fordon precis hur- och varsomhelst. Genomgående tycker jag det verkar stämma när jag ser mina äldre medtrafikanter på vägarna.

//F


Bilddagbokstjejer...

Vår vän och kollega V har ju, som ni läst, tagit upp detta med Bloggtjejer ett par ggr.
Då ska jag berätta om deras cybersyskon, tjejerna på bilddagboken! (för er som inte vet vad det är så står det bra förklarat här)

På bilddagbokens startsida står det "Bilddagboken är ett socialt verktyg som låter dig dokumentera dina dagar i bild och spara ögonblicken för dig själv och visa dem för andra."

Man tror att alla har något intressant att berätta eller konstnärligt att visa.
Bilddagboks-Flickorna, som vi får kalla dem, har gjort sig en liten drömvärld.
Hur är deras syn på livet?
Jo, om det är 31 dagar på en månad, varför inte då fylla den med 30 bilder på mig själv och en på sin underbara pojkvän eller nån trött kille från en Amerikansk tv-serie?

Då tänker säkert ni, det är väl bra att dem har bra självförtroende?
Ja, det är jättebra, om det inte vore så att det ända bilden fokuserar på, är de bröst som dem vill ksylta med.
Då är det självklart dem ända tjejerna som drog bröstlotten i pubertetslotteriet.
Men till varje bild som de har tagit så står det ofta en text, och vad ska man skriva efter att man ha skrivit "jag i urringad tröja" på första kortet?
Men det är det att dem inte bara tar det klassiska "snettuppifrånsåhelaarmensyns" utan dem tar det värsta kortet som finns, att ta kort på sig själv i spegeln. man ser bara en stor blixt och sen lite av ansiktet och lite av brösten.

Men en sån bild kan man alltid lägga i svartvitt så blev det helt plötsligt mycket mer "konstnärlig"
Då kommer antingen en kommentar t.ex "Vad gör man på en söndag" ,"Bio med G och F idag" eller klassikern ":):):):):)".
Eller så finns det ju dem som är lite vuxnare och inte skriver nånting.

Under varje kort finns ett kommentatorsfält. där man kan skriva sitt om bilden, men hur kul kan det vara att kommentera 360 nästan likadana bilder?
Skitkul tydligen, eftersom att de flesta av läsarna (som även här är största delen, kompisarna) spenderar stora delar av sina dagar att just kommentera dessa inlägg,

Att det inte tas upp mer är ju jävla mysterium, att det fortfarande inte finns någon i MellanmjölkSverige som bryr sig när dem Clownar ut sig såhär.
Men vi kanske ska låta det fortgå, så dem där ungarna snart tar kol på varandra.
Eller så stänger vi ner bilddagboken, och då kanske människorna börjar krypa ut, eller så hittar dem nått nytt ställe.

//A  med credd till F

"Any hot girl who can aim a Camera thinks she's a photographer, 'ohh i just took a picture and its black & white and shaded"-Seth Macfarlane

Hippie talar med mjukglassmaskinen

Under gårdagens lunch satt vi intill en riktig hippie-familj, dom var som tagna direkt från 60-talet. Det långa håret, det ovårdade skägget och den minst sagt speciella klädstilen fanns där. Kvinnan i familjen skulle ta sig mjukglass från lunchrestaurangens mjukglassmaskin. Det är en ganska enkel sak, man drar ner ett handtag när man vill ha glass och för sedan handtaget tillbaka till ursprungsläget när man fyllt sin bägare.

När vi sitter och småpratar hör vi kvinnan ropa högt över hela lunchstället: Men stopp! och vi ser paniken i hennes ansikte. Hon lyckas sedan dra tillbaka handtaget och skyndar mycket pinsamt därifrån. Vi kollade på varandra med förvånad blick innan vi bröt ihop av skratt. 
I själva verket finns två olika teorier: Antingen trodde hon att glassmaskinen var röststyrd eller så har hon ätit för många "magic-mushrooms" och rökt för mycket skumma saker så hon fastnat i någon slags psykos och hallucinerat att glassmaskinen i själva verket var något helt annat. Hursomhelst så förgyllde hon våran lunch.

//F


Huvudingrediensen i potatismos?

Satt och funderade lite över vad som är huvudingrediensen i potatismos så jag slängde iväg sms till 118 118. Mycket riktigt så var det POTATIS som var huvudingrediensen så nu behöver jag inte oroa mig över det. Faan va lite jag har att göra.... nej nu går jag och sorterar mina 4 kokböcker i bokstavsordning sen får det nog bli sängen....

// V

Two in one!

Hittade en fantastiskt skön annons. Anton, som killen tydligen heter, har inte bara lyckats med att annonsera ut sitt vrålåk utan på samma gång har han även försökt värva en pingiskompis. Ett genidrag anser vi på ambivalenta!



//F


Trängsel på The Phone House

Idag skulle en mobil inköpas på The Phone House och tydligen var det fler som hade ärenden där. En kvinna hade problem med sin telefon och butiken fylldes snabbt. Eftersom en av de två anställda på butiken var hemma och sjuk blev bristen på service påtaglig. Tiden gick och missnöjet började sprida sig.
En man, i runt 60 års åldern, som stod bredvid oss började tröttna på att det tog sån tid. På typiskt svenskt vis vågade han inte öppet uttrycka sitt missnöje eller ens fråga om hur lång tid problemet skulle ta att lösa, utan istället muttrade han för sig själv: Det här har jag fan inte tid med. Och han gick från butiken.

Genast började vi skämta om servicen. A stod i kön och vi skämtade om att han skulle ansöka om jobb på butiken när det var hans tur att få hjälp. Men en välfylld butik i Sverige kan man väl inte skämta högt om sådant? Runt omkring började folk le åt problemet och den annars så tryckta stämningen som kan infinna sig i lokaler där man befinner sig tillsammans med främlingar försvann. Vi hade lyckats skoja till det till en sån grad att folk nästan tyckte det var underhållning att vänta, vi hade lyckats skapa en osvensk stämning och det händer inte var dag.

Veckans uppdrag här på ambivalenta blir att försöka få bort den stela stämningen i det svenska samhället. Tror vi kan behöva ett lycka till...

//F

Dålig aktivitet

Under helgen har det varit lite dålig aktivitet från oss här på ambivalenta istället har vi ägnat oss åt diverse roliga saker. Men likt någon jävla självupptagen, "modebloggartjej" ber vi inte om ursäkt för få inlägg på senaste tiden och skriver ut hela vårt privatliv och berättar vad vi istället ägnat helgen åt. Vi behöver inte den bekräftelsen och responsen, utan klarar oss  bra som det är. Det finns viktigare saker att uträtta här i livet, tyvärr verkar vissa ha missat detta.

Hoppas ni får underhållande läsning i veckan som kommer.

//F
 

Krog-Sverige

Efter att ha vara ointresserad av att göra någonting i fredags så hakade jag på min kompis förslag att kika förbi ankan. Men så här i efterhand så skulle jag lika gärna ha varit utan kvällen även om jag fick lite nytt bloggmaterial. Det första man möts av när man kommer dit är en lång lång lång kö med en massa fulla människor och en massa gruff. Tanken slår mig, vilka är det som gruffas egentligen i kön? Ganska så givet som min gissning så är det 150 cm killen med mindervärdes komple som måste göra sig höljudd för att synas och därmed blir det han som hamnar i bråk, för att någon av misstag råkat kliva på hans 38:or!

När man väl sedan kommer in så är det första man får se en bar, där killen som skulla ha prioriterat lite benböj också står och spänner sig i en tajt v-ringad t-shirt med en jävla drake och cool skrift på.  Att han börjar bli tunnhårig har han lyckas dolt med att platta ut luggen och sedan vaxa den så den spretar lite nonchigt. Med honom står hans innebandy-polare i varsina rutiga skjortor i olika färger. Även på dessa skjortor står det nåt coolt på ryggen spm är inbroderat, känns som att det ligger samma designer och företag bakom dom flestas kläder här ikväll.
Men iallafall så är killarna dräggfulla, som dom vart sedan förfesten då man druckit redbull vodka och skritit sig hesa till "trubaduren" på repeat! Och man kan ju inte undgå att störa sig på dom, för det gör man, men det finns värre saker här ikväll som får en att fundera om man verkligen har något vettigt för sig dom närmsta 6 månaderna.

Att dom flesta tjejerna ser i stort sett likadana ut har man börjat vänja sig med. Skulle vara kul att rada upp dom utanför i storleksordning. Synd att man inte kan stoppa i dom i varandra sen för då hade vi haft en livs levande ryss-docka!
Men dom stör mig inte speciellt mycket heller än sån här kväll. Plötsligt slänger dj igång "summer of 69" och grabbarna från baren rusar in på golvet som om det vore världens bästa låt. När ska den jävla låten arkiveras långt ner i någon gruva, jag skriver på. Skicka med "trubaduren" också när ni ändå håller på.

Men Åter tlll vad som får mig att vilja spendera 6 månader på kumla. Killen som sitter bredvid, som tror han är King över hela stället. Han tycker han är lite coolare än alla andra, för att han har ett par glasögon med sånna där stora bågar som tydligen ska vara mode. Att han sedan klär sig som att han är programledare för filmkrönikan ska vi inte tala om. Men det roligaste av allt är killen tror att han är helt unik i sin stil, men i själv verket är 30 andra killar också klädda som "kulturvetare". Men hans sätt att dominera bordet han sitter vid och få dom andra att tycka han är king gör mig äcklad och jag vill bara gå fram och knäcka brillorna han har. Han har ju ändå inte dålig syn, så varför brillor?!?!!  Att sen tjejerna tycker han är "sååå rolig" är ju iof förståligt, det är ju alltid accepterat att kramas och hänga med en homosexuell. Men grejjen är tjejer, killen är inte homo, men modet är metro, så jag förstår att det kan vara svårt att se skillnad. Men det är det som får mig att vilja slå killen hårt!
Låt dom som är bögar på riktigt göra det dom gör, det är deras grej! Finns inge värre än när en heterokille spelar gay, för det är i själv verket dom som är dom största homofoberna!

Puhh andas ut...... ha en trevlig söndag!

// V


Burgerking-krona

Läses med fördel som ett rim!

På stadens gator kan man se många tragiska ting
Såsom bönder som springer omkring
Och på sitt huvud bär en löjlig krona
För sitt brott de borde sona
Kanske ska man vara förlåtande och snäll
Eller borde man skicka på dom en smäll?
Jag vet inte riktgt vad jag ska göra i detta skede
Borde nog bara skriva ut mitt vrede
Vissa gånger kan det passa
Tex om man lever på försäkringskassa eller har taskig arvsmassa
Likaså om man tillräckligt ung
Eller att man är så full att man hallucinerar och tror man är modekung
Då kan jag faktiskt människorna fölåta
Om man inte följer dessa direktiv kommer jag fortsätta gråta...


Sammanställning: Tillfällen vi på ambivalenta anser att det okej att bära den fruktansvärt ökända accessoaren Burger King Kronan:
  • Om du fortfarande är barn
  • Om du har över 2,0 i promille
  • Inga undantag accepteras

Personen i fråga är ett praktexempel då hans promillehalt ligger på stadiga 2,75!

//F

Gästbloggare

Vi på ambivalenta behöver ibland ta en paus i vårat skrivande och hårda arbete som vi har i veckorna. Vi kommer därför ibland ha så kallade gästbloggare lite då och då.
Första gäst ut att blogga är ingen mindre än burväktaren i värmlands stolthet, Kim Frandsen, som ska dela med sig av sina tankar!
Mycket nöje önskar vi på ambivalentapojkar!


Jag har länge stått inför ett prekärt dilemma. Där jag bor är nämligen båda av ortens enda matvarukedjor belägna på exakt samma koordinat. Butikerna delar alltså samma lokal och samma ingång. Byggnaden är en mindre variant av en såkallad galleria. Skitsamma!
     Dilemmat jag står inför varje gång jag passerar dess skyltfönster är, ICA eller KONSUM? KONSUM eller ICA? Vilken butik ska få fylla mina matkassar denna gång? Jag strosar i snigelfart förbi skyltfönstren, allt för att förlänga betänketiden för mitt beslut. Medans jag långsamt skyndar mig igenom gallerians entré har jag sneglat in över affärernas kassor. Misstolka mig inte. Jag är absolut inte intresserad över själva kassorna. Givetvis ligger mitt intresse i vilka som agerar kassörskor.
     Detta är oftast den mest avgörande faktorn. Den affären som besitter den snyggaste kassörskan blir därmed mitt självklara val. Om någon av butikerna använder sig av en kassör blir mitt beslut genast övervägande. Och om jag har en rentutsagt fördjävlig dag så existerar endast kassörer för dagen.
     Det jag vill komma fram till är när jag häromdagen gick förbi ICA, respektive KONSUM skedde något oroväckande. Mitt öga kunde endast skåda äldre damer vid kassorna. Äldre damer som för länge sedan har passerat "bäst-före-datumet". Uteslutningsmetoden var min enda utväg. Vem av dessa damer kan ha snyggast dotter? Ingen verkade kapabel till att vara mor till en skönhet, så jag travade besviket in på KONSUM.
     Min vandringsrunda bland varuhyllorna kändes tung med tanke på omständigheterna. Med mina tunga, släpande steg var besvikelsen påtaglig. När jag äntligen kom fram till damen för att betala såg jag till min stora förvåning att där fanns ingen kö. Perfekt tänkte jag och lastade varorna på rullbandet.
     Det var dock inte så "perfekt" som jag lyckligtvis hade hoppats. Damen, eller rättare sagt Inga-Maj som namnbrickan tydde, var av en otäck art. Jag trodde faktiskt inte att en så pass vardaglig syssla som att gå och handla kunde bli en hemsk upplevelse. Men Inga-Maj gjorde detta möjligt.
     Med sin arrogans dömde hon mig ordagrannt efter VARJE vara jag lastade upp på det rullande bandet. Hon vände och vred, granskade och kände på allt som jag tänkt köpa.
Man kunde seriöst läsa hennes tankar genom hennes onda, dömmande och spända blick:
-Pan-pizza, vilken onyttig kille. Men med tanke på hans kroppsbyggnad lär han kanske behöva äta dylikt. Han köper två också... Han är tydligen inne på rätt spår. -Och plasttallrickar!?!?! Vilken bortskämd kille! Han skulle ha levt på "min" tid, då fanns varken plasttallrickar eller diskmaskin.
     Detta var tveklöst ett av mina jobbigaste ögonblick som vuxen. Hon fullkomligt sög ur mig min självkänsla, min självkänsla som snabbt utvecklades till en pöl under mina fötter. Jag stod där naken och varm av förnedring, medans jag varsamt noterade att kön som nu hade bildats iakttog hela händelsen. Dessa tio minuter av mitt liv kändes som en oändlighet! USCH! Bara tanken av hur hon skulle agera mot killen som väljer att köpa en porrtidning eller kondomer ger mig rysningar i hela kroppen.
     Efter denna incident är jag numera ICA evigt trogen! Där dömmer de aldrig dig efter dina inhandlade produkter. Personalen alltid lika tacksam, glad och kåt(likt en Ultimate-womans kriterier).

Länge leve ICA!

MVH  Mr.K    

Visar hur det ska gå till

Ni har fått fina tips om hur man fixar till en bra utgång, dessa från en certificerad utgångsexpert. För ett tag sedan hamnade vi på ett högst märklig ställe efter en trevlig kväll på krogen, på en efterfest med högst intressanta typer. Ganska fort började vi längta hem, men efter stunds övertalande slutade det med att vi stannade ett tag till. Och tur var väl det.

Ett twister-spel dukades upp på golvet och vi på ambivalenta blev genast fokuserade att ta hem tävlingen. Vår utsedda deltagare, som vi tyvärr inte kan namnge, gjorde en bra prestation. Inte nog med att han lätt och elegant vann över universitetsstudenter som övat på twister efter varje krogrunda, så svarade han upp när korridorens egen macho-man spelade clown.
Som tips för att vinna ett parti twister inpå småtimmarna vill jag därför dela med mig av tips som min kollega använde sig av: Sockerplast, för att dom ger ett bra grepp mot spelplanen. Tajta jeans, så man rör sig smidigt som en leopard. Samt en fruktansvärd vighet som han genom många års hård träning lyckats uppnå.

Nedan kommer blidbeviset för de som inte tror mig!



//F

Student-torsdag

Vi på ambivalenta har en liten förkärlek till en speciell händelse som sker varje vecka, student-torsdag på ankan. Tyvärr är inte denna torsdagkvällen då ankans besökare kommer få njuta av våran närvaro, men jag tänkte ändå ge lite tips för kvällen och även för er som ska ut i helgen.
Jag har en vän från min tid nere i blekinge som är riktigt duktigt när det gäller utgång och kan dom här små knepen som gör kvällen till en höjdare. Hans första tips är ödmjukhet, det är vad som tagit han till där han är. Om du är inte är ödmjuk, är du chanslös på krogen. Tips 2, håll dig nykter och drick sprite! Det ser ut som du dricker en drink, du behåller din status, men ändå har du kvar ditt omdöme, du vill aldrig följa med en träskpadda hem. Och till sist, för att du ska få ut maximalt av dina extremt bra danssteg, ta på en extra tjock strumpa på foten! Det gör att skorna sitter tajtare och du får ett smidigare och snabbare danssteg, vilket gör att du ror hem trofén!
Hoppas ni alla får en grym utgång och att tipsen tar er till nya höjder!

// V


Popsnörensmusik...

...popsnören,
den farliga varelse, dem kommer förmodligen var en återkommande pjäs i vårat bloggande.
Ni vet vilka jag pratar om, du ser dem ofta på festivaler och i second hand-butiker...
har alltid en "egen" stil.
Men jag har inte tänkt att klanka ner på deras klädsel... iallafall inte idag.

Har ni nånsin funderat på alla tusentals småband som finns i värld.
Nästan alla känner någon som spelar i ett band, eller nått i jävla garageband.
Har ny då funderat på vem som lyssnar på dessa?
jo det finns en typ av människor, eller folk. som kanske inte uppskattar det anskränliga ljudet.
och inte heller dem Coldplay-rippade texterna. Utan dem vill använda bandet som ett sätt uttrycka sig själva
och sin individualism. Ofta funderar jag ens på om banden ens existerar.
banden har ofta engelska namn som ingen förstår som "rip my heart with a piece of bread" eller "L.A birdseed in a truckerhat"... dessa bandnamn som jag precis har skrivt är såklart fiktiva, men jag är fortfarande inte säker på att just det bandet kan finnas.

//A

Ge oss hela bilden - eller ingen alls

När jag slog upp tidningen i morse och läste om ett mord som begåtts , ser jag till min besviklese att fotot av den misstänkte gärningsmannen (som med absolut största sannolikhet kommer att dömas), som vanligt, är pixlad och censurerad. Är inte det lite trist?

Givetvis vill man se vad det är för personer som begår brotten som blir stora i media. Frågan jag ställer mig varje gång jag (inte) ser den misstänkte på bild media, är varför man väljer att publicera en bild där man ändå inte ser vem eller hur gärningsmannen ser ut. Ett foto, vet vi alla, är till för att avbilda verkligheten. När vi då inte får se den ursprunliga bilden, blir det då helt meningslöst med ett foto/bild av den misstänkte. Varför gör media så? Som belöning för oss (laglydiga?) tidningsläsare borde vi få se gärningsmännens bild publicerad i tidningen.

Men för en sekund råkade jag visst glömma att jag bodde i, lagomlandet, Sverige. För inte ska väl en person som begått en grov kriminell handling få sin personliga intigritet så kränkt? Nej nej nåt så obarnhärtigt kan man väl inte göra?
Det är väl just detta man borde göra! Som liten fick vi väl alla lära oss att stå för våra handlingar och ta konsekvenserna av dem. När man tänker på offrena och deras anhöriga anser jag att det minsta man kan göra är att man kan publicera namn och bild på gärningsmännen. Nu ber jag väl om för mycket, för såvitt jag vet bor jag fortfarande kvar i samma land som inte vill orättvist behandla någon. Inte ens en kallblodig mördare...

Visa antingen hela den verkliga bilden eller ingen alls.

//F


Josef Fritzl, en sund, logisk och frisk man?

Kikade in på låtsas-nyhets-sajten, aftonbladet.se för att kolla om det hänt något totalt ointressant som man kan driva tiden med. Till min förvåning hittade jag, för en gångs skull,  någonting högst intressant. En artikel om Josef Fritzl...

Enligt Josef själv ska han haft en svår uppväxt och han anser sig vara född till våldtäktsman, men trots detta har han "lyckats behärska sig långa stunder". Enligt uppgift ska han ha planerat kidnappingen på sin egen dotter undet tiden han avtjänade ett 18 månaders fängelsestraff för våldtäkt. Han ansåg att detta skulle vara "den perfekta lösningen" på hans problem och att han skulle kunna "leva ut" sina högst sinnessjuka fantasier.

Såhär i efterhand anser han med andra ord att han lyckats på bästa sätt, få har blivit drabbade av hans onda och sjuka tankar. Det är alltid skönt med folk som kan se tillbaka på sina handlingar och med lite perspektiv kunna erkänna sina eventuella misstag. Att man inte i efterhand kan inse vad man förorsakat och förstört för andra människor, särskilt efter en sån här grej, är väl ganska sjukt. I Josefs värld har han alltså tagit rätt beslut och gjort det bästa för varje situation. Vi måste ju berömma att han har en egen uppfattning och inte faller för det berömda "grupptrycket". Det är väl kanske det enda positiva man kan säga om en sådan sjuk man.

Med facit i hand kanske Josef trots allt inte är den sunda, logiska och friska mannen han själv anser att han är?

//F

 


Euro Shopper

...man kliver in på Maxi, ser en två söta tjejer står och fnissar vid charkfrysen. Man vet själv att snabbmakaroner för sig själv inte är så jävla gott. och man måste köpa köttbullar att ha till dem... man går kaxigt fram till frysboxen och plockar upp Scan Deluxe, och håller i det som om att det är verkligen detta man ska äta. man vill att dessa två tjejer ska tänka "åh, äter han scan deluxe, den där killen har nog en Bentley här utanför". Man ler lite åt tjejerna, som sedan skuttar vidare för att köpa rödlök eller ostbågar.
Det är då det händer, det som bevisar vilken skit månad det här egentligen är, man kliver med raska steg fram till.... Euro Shoppers köttbullar...kastar snabbt ner det i korgen och går vidare, deluxepåsen smyger man senare in i nån hylla med mjöl eller dylikt.

Då får det mig att fundera, hur ofta är Euro Shopper produktplacerat i filmer?
Jag kan bara tänka mig i nån beck film när Persbrandt skriker
"Men va i helvete, han har ju gjort slut på all Euro shopper balsam innan han dödade henne. vilken sjuk jävel"
eller i en Skotsk komedi
-Young lad, i surely don't hope you eat that whole bag of marshmallows right away
-I can't help myself, it's Euro Shopper!

nej du, kommer Euro Shopper alltid vara valet för sista veckan innan lönen? eller kommer det få upprättelse?
vem vet?

//A

Bloggtjejer 2.0

Eftersom jag tycker det är så fruktansvärt intressant med bloggtjejer så tänkte jag komma med en uppföljare till mitt förra inlägg om bloggtjejer. Som vi alla veta vill en bloggtjej leva eller åtmindstonde framstå som en tjej som lever ett glamouröst liv. Man skriver gärna om dom glaumorösa sakerna man gjort varje dag som egentligen kanske bara är en tiondel vad dom egentligen gjort under dagen. Dom skriver gärna om fika och vad dom handlat och hur mycket sex and the city dom tittat eller hur bra deras ipod är, eller kanske hur mycket dom vill ha den där nya mobilen.

Men ser då en bloggtjejs liv ut såhär? Nej självklart inte, dom glömmer ju nästan hela dagen, att dom kanske jobbar eller går i skola nämner dom ofta lite snabbt, att dom faktiskt till fikan tryckte i sig en 2 muffins nämns inte och heller inte att dom sen dom kom hem från jobbet har setat framför Idol och bonde söker fru med ett paket glass.
Jag har fastnat för en speciell grupp bloggtjejer som jag tänkte skriva lite om, bloggtjejerna som är kära i kärleken. Jag kan inte låta bli att tycka lite synd om dom, för ofta är det söta tjejer med dåligt självförtroende som tar första bästa innebandykillen som visar intresse, fast dom skulle kunna få 100 gånger bättre.

Men så är det att vara kär i kärleken, man klarar inte av att vara kylig och vänta till den rätta kommer, utan man har hellre en toffel efter sig bara man slipper vara själv. Det värsta som finns för dessa tjejer är att vara singel, att inte kunna skryta för kompisar om att man har en kille, för ibland känns det som att dom har killen just för att kunna skryta för sina "looser" singel vänner.
Skryta, ja det är vad som sker på bloggen sen. "ÅÅ jag vakna bredvid det sötaste nyponsoppaansiktet i världen", "åå min kille är världens bästa pojkvän", "åå mitt livs kärlek" och sen 100 st "jag älskar dig" i inlägget! Allt detta kan man undra om det skriver för att bekräfta för sig själv att dom är ihop med killen i fråga.  Hahaha det roliga med det hela är dom träffat killen i alltifån 2-veckor till 3 månader. Skriver som att dom varit ihop en livstid!

Jag skulle kunna spinna vidare på det här bra länge, men allt har ju sitt slut. Vill avsluta med att säga till alla tjejer som "tyvärr" är singlar. Stå på er, vänta tills ni blir kära på riktigt! Vem i helvete vill vara ihop med någon som man inte är kär i? Till slut tröttnar även killen då efter 5-6 år och då sitter du där med en anmälan till "ensam mamma söker"! Så snälla tjejer, ha lite krav och stå på er, det är alltid mer respekt åt en tjej som haft 1 förhållande än någon som haft 10!

// V

Min hemska barndom

Nu när de mörka höstkvällarna blir mörkare, så blir jag ofta att tänka att det är ganska läskigt att gå hem själv. Jag kommer snabbt att tänka på min barndom då jag hade många vidriga mardrömmar! Men det är framförallt en mardröm som sticker ut lite och var återkommande i många nätter under min barndom. Ötzi-ismannen, fy faaan va äcklig han var! Jag hade sån ruggig oflyt, jag var 7 år och hade precis ätit min frukost under söndagsmorgonen när ett reprisavsnitt av "vetenskapen värld" drar igång! Det handlade denna gången om Ötzi-ismannen som hade hittats infrusen i en glaciär i dom italienska alperna. Och när jag då får se bilder på detta äckliga, föruttna monster, blev jag likblek och bytte snabbt kanal. Men det enda som satt på näthinnan efter det jag sett var äckelötzi. När jag senare ska gå och lägga mig ligger jag sömnlös. En skugga rör sig i rummet, var det ötzi kanske? Längst ner i fotändan är det knöligt och konturen ser konstig ut, kan det vara ötzi? Efter det var inte en natt sig lik, Jag började bygga vallar av gosdjur runt om mig, för att skydda mig mot äckelötzi! Faan ta svt, fan ta vetenskapens värld och faan ta e-types pappa som förstörde en oskyldig lågstadiekilles sömn!


// V

Fina moments...

Som V precis har berättat om, så var vårat möte med den store, silvergrå "Riddaren" bland det största som hänt oss.
men eftersom den här dagen har varit lite av en remeniss-berättardag.
 Så ska jag berätta om ett av mina bästa moments!

En vanlig kväll på Ica Maxi,
trött efter en skoldag som man var så gick man runt och dagdrömde, står och hänger på vagnen.
när min partner då går iväg och hämtar palsternacka eller dyl.
så hör jag någon som harklade sig, fast det var mycket folk i butiken så förstod jag att det var jag.
Efter harklandet följer snabbt förmodligen de vuxnaste jag har hört.
"Ursäkta herrn, skulle ni kunna flytta på er?"-säger mannen bakom mig
Den rushen jag får inombords när jag hör dem orden, hela jag sken upp, hörde fioler och kände smaken av Philadelphia ost i munnen.
och jag svarar, "självklart" och ger ett leende som jag aldrig tror jag skulle kunna ge igen.
Jag log hela månaden ut....
Kan fortfarande känna känslan av lukten av frukt och potatis samtidigt som han säger det.

//A

Det var som i en dröm...

Jag mötte min före detta handledare från förmedlingen Britt-Marie nere på staden. Hennes ensamma blick mötte mina ögon, jag såg att hon fick gråten i halsen. Säkerligen tänkte hon tillbaka på alla fina minnen vi delat under våran tid tillsammans. Det var lite nostalgi i luften, det tror jag vi båda kände.

Lite försiktigt vågade hon sig fram till mig och  viskade i mitt öra att saknaden var obeskrivlig. Med tårfyllda ögon frågade hon om jag inte ville ta henne tillbaka, hon ville uppleva fler möten med mig. Hon suktade efter att få uppdatera min arbetsmarknadsprofil, komplettera mina meriter och hjälpa mig mot ett nytt liv. Hastigt sträckte jag på min kropp, med blicken i skyn och skrattade mitt mest överlägsna och elakaste skratt - heheho ho ho. Nejdu Britt-Marie, i mina ögon excisterar du icke längre, sa jag och gick min väg. I samma ögonblick som jag kände mig fruktansvärt mäktig och stolt ringde väckarklockan bredvid sängen. Och lika fort som känslan uppstod, försvann den.

Kanske var tiden med Britt-Marie inte så dum?

//F


Guds bästa barn

Ja vem är egentligen guds bästa barn? Man har ju hört uttrycket " han är ju inte guds bästa barn", men då funderar man ju vem som egentligen är guds bästa barn! Jag har funderar lite över det här men till slut tror jag nog ändå att jag hittat svaret på denna fråga. Jag går tillbaka i tiden, ca 1 och en halv månad, jag och mina kompanjoner var och åt lunch på ett av stadens lunchställen. Plötsligt under våran måltid kliver en man in, nästan 2 meter lång, mörkhårig med glimtar av silver, rock, en liten halsduk snyggt knuten runt halsen och ett entourage på 4 st med sig. Men det som chockar en mest är hans aura när han kliver in på stället, han fullständigt äger hela rummet där han kliver in och han gör det endast med sin värme och sitt mjuka leende. Hans entourage svansar efter honom in och går snabbt och beställer lunch slår sig ner vid ett bord precis bredvid oss. Själv beställer han en kaffe latte och tar sig till bordet och frågar snabbt med sin mjuka och varma röst, " Ska vi inte sitta ute?" En i entouraget säger "nej det är så kallt!", okej säger mannen då sitter vi inne, på ett så ödmjukt sätt att man nästan blir tårögd. Mannen tar av sig sin rock och sin halsduk och slår sig ner vid bordet, bordet som står så nära vårat bord att vi nästan kan ta på hans aura. Plötsligt vänder han sitt ansikte mot vårat bord och vi ser vem mannen är, Ernst Kirchsteiger, Svt:s egen mysfarbror. Jag trodde aldrig man skulle kunna gilla en farbror som han men man kan inte låta bli. När han sitter där vill man bara krypa upp till han och be han berätta en saga för en och sen få somna i hans famn.
Under slutet på våran Lunch har plötsligt en kråka tagit sig in på stället och vi får plötsligt kontakt med Ernst då vi sitter och skämtar lite om kråkan och vad som kommer vara på Lunchmenyn under morgondagen. Under det här tillståndet är jag nog så nära nirvana man kan komma och det är aboslut ett av mina topp 3 moments här i livet. Hela situationen avslutas med att Ernst, ödmjuke Ernst, reser sig för att hämta personal och hjälper dom att få ut kråkan i friheten. Jag inser då att jag träffat han, Guds bästa barn......


// V


Humor!

Många har säkert redan sett Mårten, men ingen ska missa honom!



//F

Sagan efter uppbrottet med förmedlingen

Som jag tidigare rapporterat har jag brutit med min handledare och arbetsförmedling för ett tag sen. Britt-Marie (eller vad min handledare hette?) blev givetvis förkrossad och kände sig utnyttjad. Hon var även orolig hur jag skulle klara mig utan henne vid min sida ute i den farliga världen.
Trots den farliga finanskrisen och utan britt-marie eller någon av hennes totalt okompetenta medarbetare har jag ordnat ett sätt att livnära mig (opiumsmuggling och ryska eskortflickor främst). Enda problemet jag har nu är att jag vill veta var alla mina skattepengar tar vägen, tror inte att jag är direkt ensam om att undra. Den som har ett VETTIGT svar på den frågan får gärna höra av sig... Kanske till Britt-Marie på förmedlingen. Att skaffa jobb vore ju då lika lyckat som att skjuta sig själv i benet.

Tack och hej, godnatt Britt-Marie hoppas du inte går in i väggen för du gör samhället en jättetjänst. Det borde finnas fler som Britt-Marie, då skulle världen bli ett bättre ställe. Eller?

//F


Britt-Marie är längst till höger och är sötare i verkligheten, hon gör sig inte så bra på bild. Tyvärr kommer hennes "rätta-jag" inte fram.

Handelsbankens kundtjänst

Idag skulle det ordnas med internetbank, som jag skjutit upp i flera års tid. Efter alla turer med uthämtade koder och registreringsnummer inser jag att jag saknar en kodbricka. Lätt trodde jag, bara att ringa kundtjänst så skulle allt lösa sig smidigt.

När jag ringer blir jag placerad i telefonkö på plats nr 10, efter ca 10 minuters väntetid så går toner fram, jag har alltså tagit mig fram till kundtjänst. Men eftersom ingen lat idiotjävel sköter sitt så avancerade jobb (att svara i en telefonjävel och hjälpa folk på andra sidan tråden) så kommer det en inspelad röst som meddellar mig att ingen på kundtjänst kan ta mitt samtal och ber mig försöka senare igen.
När jag ringer upp, sådär 5 sekunder senare, är jag på 16:e plats i kön. Vilken jävla kalle-anka-verksamhet! Vafan har dom för ett telefonkö-system, år 2008 borde man ju ha kommit längre.
Men om jag tänker efter kanske jag ändå kan förstå personlen på kundtjänst. Att sitta på sitt arsle från 7-16 från måndag till fredag och svara i telefon kanske inte är så underhållande. Veckans höjdpunkt måste ju därför vara att lite nonchalant strunta i att svara och leka att man är upptagen bankpersonal. På eftermiddagsfikat kommer väl någon på kundtjänst skryta lite om hur häftig han var när han struntade i ett samtal, han har ju ändå en så hög befattning att han kan skita i kunderna.

Men då ska vi inte tala om den offentliga sjukvårdens telefontider och problem. Tror ingen människa i världen skulle orka läsa så mycket...


En passande slogan kanske skulle kunna vara Handelsbankens kundtjänst - Lite som ett lotteri. För trots att man kommer fram vet man ju aldrig om Britta på andra sidan vill svara...

//F

Gaaah...

Guuud vilken helg det har varit,i lördags så var jag och Mia ute och shoppade.
Sen som vanligt klev vi in på MQ eller Emka som mia och jag brukar kalla det.
Hittade världens snyggaste klänning... en röd Zoul i Gallon (899:-). perfekt på Fredag tänkte jag!
och det som var det bästa var att det var 36, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jag kommer i en 36:a igen.

Sen så gick vi som vanligt till Waynes, jag tog en Chai-latte och en Kladdkaka,
 för att fira att jag kom in i den där 36:an.
Träffade K och C sen som var där och gled runt. who wasnt liksom

Vanlig utgång på kvällen sen, Sambucca och Corona hemma hos nån kille som mia kände.
oh my god vilka Tapeter han hade. Träffade mycket roligt folk, fast både T och M spillde på mig.
men det var lugnt för det var ju gallon.
Gick som vanligt ner på stan sen till klockan 21, In på Strutsan som vi kallar det.
Danced the night away som vanligt, var ganska ensamma på dansgolvet först, men vid halv elva tiden började folk studsa in.
Träffade på T och we had a blast!

På söndagen kom mia över och vi hade en Sex and The city kväll samtidigt
som vi frossade i Fun snacks natur-godis.
So a fun heck of a weekend






Är det bara jag som ser hur jävla trasigt detta inlägg är? så här ser ett måndagsinlägg ut i 90% av alla tjejbloggar jag nånsin kommit över..
//A

Jobbsökande....

Satt och kolla runt lite på arbetsförmedlingens hemsida. Såga att det börjar bli kort datum på jobben Karusellsvarvare och professor i Systemvetenskap. Fan också! Men jag måste nog vara kylig in i det sista och vänta på att dom lägger upp jobbet som CIA agent snart..........

//V


Ber om ursäkt för tidigare inlägg

Jag ville bara be om ursäkt för ett tidigare inlägg. Nu undrar ni givetvis vilket.. Jag var lite negativ till att låtsasnyheter mer eller mindre borde förbjudas eller läggas under egen genre. Vid närmare eftertanke kom jag på att Aftonbladet redan har en sådan, KLICK! För att vara ännu tydligare kanske dom borde tillägga en liten slogan, som tex. KLICK - Vi som är för ytliga för att bry oss riktiga nyheter eller KLICK - Det glamourösa livet i första hand.

Blir även intrsserad av se KLICKS "genomsnittsläsare". I mitt huvud får jag upp ett flertal roliga figurer. Bland annat Elin 17 år som gärna myser i sin rosa pyjamas tillsammans med sin chiwawa och drömmer sig bort till det glamourösa livet... Vi får hoppas att hon hoppas sturecolan i sin strävan att bli kändis bara. Lycka till i framtiden Elin.

//F

Linda Rosing vill inte vara ensam längre - vi ska göra vårt...

Nu ska tydligen, våran egen favorit, Linda Rosing ha ett tv-program som heter ”Den rätte för Linda” och kommer tydligen visas i Kanal 5 i vår. Att ens detta får vara med på aftonbladet.se är ju pinsamt bara det, jag skulle veta vem som egentligen bryr sig!? Ett förslag är att vi kanske skulle kunna samla ihop alla liknande "nyheter" och lägga dom under ett gemensamt domännamn. Kanske skulle det kunna gå under namnet, låtsasnyheter.se eller liknande. Man blir ju förfan mörkrädd!!

Nu till det viktiga. Eftersom det finns insamlare till frälsningsarmén, rädda barnen och liknande tänker vi på ambivalentapojkar göra detsamma. Vi ska ge oss i land och rike, med insamlingsbössor där män kan lägga i ett foto på sig själv samt namn och telefonnummer. Vi kommer även att följa upp och rekommendera de vi anser lämpade för ett förhållande med Linda, det kan ju med andra ord inte vara en helt normalfungerande människa... Vi på ambivalenta ska göra vårt för att du, Linda, ska bli en lycklig kvinna i vår.

Här ser vi ju klart och tydligt att hon är duktig på matlagning, hennes framtida kille kan därmed vara lugn. Hon uppfyller också en av de egenskaper vi på ambivalenta har efterfrågat i vår följetång, The Ultimate Woman, matlagningen. Bilden är lånad från Lindas egen blogg http://www.hanky.se/LindaRosing.

//F

Tänk om man vaknade upp....

...och insåg att man var frontfigur i eurodance gruppen scooter. Då jävlar kan man luta sig tillbaka och inse att man gjort något för världen. Att man vid 40 års ålder, kan platinumblondera håret och bära en ormskinnskavaj och en ögonbryns piercing, då har man uppnått en status som inte ens en påve uppnår under en livstid. Som om inte denna status är nog, när man lutar sig tillbaka och inser vad man gjort, 100-tals hits där man kan hitta coola fraser som FASTER HARDER SCOOTER, då skulle man lätt kunna tro att man får ballongskalle och seglar iväg. Men det är inget som H. P Baxxter, skulle göra, han har både fötterna på jorden, han kör sin enkla stil, med en 8 cm tjock silver halskedja och flames t-shirt, åker runt och charmar 18-åriga tjejer med sin eurodance. Om jag ändå vore H.P Baxxter........



//V

Letterna tar det ett steg längre!

Vi brukar göra lite olika saker för att liva upp den annars, ibland, grå vardagen. Detta kan tex handla om att göra krångliga engelsk beställningar på hamburgerkedjornas drive-in. Men nu har det kommit vår vetskap att en härlig skara människor i Lettland tagit detta till nästa nivå.... Se och njut säger vi!



Jag vet int hur vi ska kunna kontra mot denna lettiska grupp, men något ska vi nog kunna klura ut. Hur detta går ska vi givetvis hålla er uppdaterade om.

Ps. Är inte kameramannens skratt ganska så kul bara det. Ds

//F

Ultimate women del III & därmed avslutningen

Nu har mina 2 bloggkompanjoner lagt sina värderingar om hur den ultimata kvinnan ska vara, så nu återstår bara vad jag har att säga om den saken. Egentligen är inte mina krav på hur kvinnan ska vara så höga, utan dom kan sammanfattas KÅT,GLAD och TACKSAM.
Men ofta så brukar dessa egenskaper vara svåra att hitta hos en och samma kvinna, utan finns utspridda hos olika, vilket gör det väldigt svårt att hålla sig till bara en. Därför förespråkar jag "fler relationers teorin"! En teori som bygger på att man borde få ha flera förhållanden, men det vet ju vi som bor i Sverige att det är lika troligt att det skulle accepteras som att man skulle anförtro Anna book att vakta 2 pizzor. Så därför kommer nog jag tillhöra Sveriges singel Elit ett par år till innan jag inser att världen inte är perfekt och även solen har sina fläckar.....

//V

Lägg din energi på viktiga saker!

Igår skrev jag två inlägg på vårt fönster mot världen, ett handlade om att jag ansåg att min drömkvinna inte skulle kämpa mot ett jämställt samhälle utan ägna sig åt städning, diskning, tvättning och matlagning. Det andra handlade om att jag ansåg att en "känd" bloggerska var lite patetiskt. Båda var skrivna med glimten i ögat och det var ganska uppenbart.

Nu till det roliga. Mitt inlägg om min drömkvinna var det ingen som reagerade starkt på, däremot var det lite hatiska reaktioner på mitt inägg om bloggerskan. Ganska intressant och snedvridet, minst sagt. För det är ju helt förskräckligt att jag kan skriva något sådant om en sån fin och ordentlig tjej. Nu tror jag att jag måste skämmas igen!

Detta har tragiskt nog satt igång mina tankar kring hur "de glamourösa modebloggar-tjejernas" sk. fans är. Lovar att jag inom snar framtid ska skriva ett litet inlägg kring hur min bild av dessa fans/anhägare ut! Mycket nöje att se fram emot.

//F

Nej....


man kanske ska gå ut och skjuta mig i foten så det händer nått


/A

Att folk orkar bry sig...

Råkade av misstag kika in på en liten flickas blogg, kenza. Det är fan patetiskt. Nu har hennes telefon gått sönder och hon har tvingats köpa en ny. Inte nog med det så fungerar den inte som hon vill! Det måste ju betyda att hela världen går under, eller? Hon har heller inte kunnat lägga upp sina egna bilder, utan fått ta från hennes bloggtjejkompisar. Tror fan att jag ska sörja lite för henne under helgen.
Men sen det mest sjuka, det är fan en hel drös med löst folk som kommenterar hennes totalt oviktiga inlägg. Om jag läser vill jag ha underhållning, inte några påhittade I-landsproblem från en tjej som knappt blivit torr bakom öronen. Vet inte vem som är mest patetisk hon eller hennes fans. Eller till och med jag som orkar bry mig. Jag har för mycket tid. FAN!

http://kenzas.se/2008/october/jag-hatar-mobiler.html#comment

//F

The Ultimate Woman del II..

För att lyda vår grundskribent skall vi nu göra detta till en högst (o)intresseant följetång. Kort och gott  ,"Så ska vi samla ihop egenskaper som gör en ultimat kvinna... Det kan tyckas vara småsaker, men i slutändan är det dem som gills.", som vår grundskribent A yttryckte sig.

Efter lång och noggrann eftertanke och överläggning, utan livlinor eller 50/50 chanser, har jag kommit fram till mitt slutgiltiga svar...
Med motiveringen: Gamla, gråa, trista och negativa pensionärer brukar ofta ta till begreppet "det var bättre förr". Och nu ska jag hålla med till fullo. Dagens kvinnor ska vara jämställda med männen, arbetssysslorna jämt fördelade, lönen densamma osv. Vi har alla hört snacket.
The Ultimate Woman ska alltså inte ha den inställningen. Traditionellt ska hon tvätta, städa, diska och laga mat. Då skulle jag va nöjd.

Klagomål väntas främst från popvänstern och feminister som totalt saknar humor och självdistans. Hoppas inte någon av dom läser.

//F

Ps. Detta inlägg skall gärna tas tillsammans med en liten nypa salt om min kokerska/städerska/hushållerska/drömkvinna själv får välja. Ds.


Kvinnan på bilden kan ju ha något att göra med artikeln, hon är ju snygg och städvillig. Precis som efterfrågat!

Idol eftersnack

Kan vara det löjligaste påhittet i tv4:as historia. Dels sänds på en Kanal som är näst intill obefintlig, tv400,och det sjuka av allt är att det verkar finnas folk som verkar titta på det och tycka det är skönt program. Hur i helvete har folk tid att följa sån skit? För en annan tar idol slut efter dom första uttagningarna, då har man sett Sveriges Efterblivna Elit gör bort sig offentligt. Skulle kunna tänka mig att tv 4 satsar på en serie om dessa efterblivna som ställer upp i Idol, om hur deras vardag ser ut och så vidare. Där kan man få sig ett gott skratt som heter duga, självgoda människor som har ballongskalle XXXL, kan inte bli roligare. Skulle kunna konkurrera med "I en annan del av köping" och "Stefan &Krister"!
Men för att åter komma till saken, Idol eftersnack, "jävla kalle-anka" -program, kanske har en av dom mest självgoda människorna i landet till programledare. Katrin Zytomierska, vilken jävla sopa! Hörde henne på radion igår morse, svarade på frågorna som ställdes lite halvdant, lite kaxigt, sådär som bara en människa som tycker om sig själv lite för mycket kan. "Katrin, var det jobbigt att sitta i kvällsöppet igår?" Katrin Svarar; "Neeej" på ett sånt där sätt som inte är skönt kaxig a'la Zlatan, utan snarare ett sätt som får en att vilja sparka henne i magen!
Katrin har i alla fall hamnat i bråk efter ha sagt att någon var lite bögig i tv. Och detta har skapat stora rabalder då sopan i det här uttalandet gällde har tagit väldigt illa vid sig. Va fan är det frågan om? Vem fan bryr sig om vad en sopa som Katrin säger i en jävla låtsas kanal! Sverige är så bajsnödigt ibland att man tror inte det är sant! Det roliga kommer då, när den "ödmjuka" Katrin i radio då säger " Aftonbladet och expressen skriver upp allt för dom vill sälja mer!". Hahaha på fullaste allvar tror Katrin att Idols eftersnack är bland dom viktigaste händelserna och folk tänker; "shit, har Katrin kallat någon bög i en Låtsas kanal, jag måste köpa med mig en låda aftonbladet hem"!  Ännu roligare blir det när ytterliggare en b-kändis kommer in i bilden och lägger sig i, "salongskommunisten" Marcus birro! Den så ödmjuke Marcus går ut och fördömer Katrin, med tron om att hans ord väger grymt tungt i NöjesSverige.  Har alltid gillat kvällsöppet, men tanken har inte slagit mig förens nu att det kanske är det roligaste programmet som går på tv just nu. Sopor med för mycket självkärlek får tycka saker, humor på hög nivå! Katrin får dock tillbaka lite av sin heder när hon skriver att Marcus birro är ett galet fyllo, även om jag hellre hade hört henne säga det i TV.

//V   

"Jävla Kalle-Ankas"-Dag!

Här i Värmland har man fått lära sig många nya ord och fraser sen man kom hit. Men en fras som man redan hört men som fick sig en liten nystart här i värmland är; "Jävla Kalle-Anka"! Jag har nästan blivit lite av en missbrukare av detta ordet, så därför, för att få ett stopp på det hela, tänkte vi på redaktionen fira "Jävla Kalle-Ankas"-Dag. Det innebär helt enkelt att allt vi gör idag, gör vi halvdant, lite slarvigt eller rent av bara klantar oss överdrivet mycket så att vi måste missbruka ordet så mycket, att vi till slut tröttnar!!

// V

Rökning dödar...






Känner ni igen det?
klart ni gör, det är nåns idé till att få folk att sluta röka
Men som ni säkert också har räknat ut så fungerar det inte så jävla bra

Så jag har en brutalt bra idé, att dem ska börja med omvänd psykologi!
så jag har tagit fram ett par prover på hur det skulle kunna se ut:

Prototyp 1:
 

Prototyp 2:



Protoyp 3:




Det är min vision för tillfället, tar gladeligen emot feedback. av både anställda på Marlboro och Lastbilsreparatörer...
//A

Problem i min vardag

Under en ledig dag hann jag fundera över vad som stör mig på min, som sagt, lediga dag. Jag trodde att det skulle vara stora och betyande saker. Såsom världssvält och uteliggarnas situation, minst!

Men det som irriterade mig mest var när jag såg två sportsnubbar segla omkring med mjukisbyxor på stan. Hur kan man offentligt gå så oklädd, att folk helt saknar stil och känsla helt. Men sen slog tanken mig att varför bryr jag mig om hur andra ser ur? Borde inte jag ha vettigare saker för mig? Nu får jag gå och lägga mig ikväll och skämmas över min ytlighet. Jag är nog en dålig människa trots allt.

ps. sätt förfan på jeans imorgon, så jag slipper erkänna det igen d.s

//F

I Ytlighetens tecken får vi kalla det!

The Ultimate Woman...

Eftersom vi här är ett par kluvna pojkar som vill ha det mesta...

Så ska vi samla ihop egenskaper som gör en ultimat kvinna...
Det kan tyckas vara småsaker, men i slutändan är det dem som gills.

En egenskap som jag (A) uppskattar:
Min pappa har alltid sagt, "pojkar, skaffa er aldrig en tjej som gillar öl, då får ni inte ha den ifred"
Nej det är inte en bra egenskap.
Men då har jag kommit fram till något som är, Cola "dyrkande".
Jag har märkt hur svårt det är för tjejer att tycka om denna ädla dryck.
Visst har jag hört förklaring om varför t.ex. "det är för sött" eller "vet du ens vad sockret gör i kroppen, för jag har sett på tv3"
(sen suger dem i sig ett jävla halsbloss)


Men nu har ni det, en egenskap som ibland kanske tillochmed kan stärka den trubbigaste kniven i lådan.

eller så behöver ni bara kunna vissla låten Sailing med Rod Stewart genom näsan så ska det mesta lösa sig ändå...

Detta är bara en av egenskaperna som gör den ultimata kvinnan, och vi på Ambivalenta kommer att fortsätta att leta..
för hon finns där, det måste hon Inte sant?

//A

Att veckostorhandla

Att Storhandla på matvarubutikerna här i landet är nog något som i stort  sett varje vuxen människa i Sverige gör. Idag var det så dags för mig och min bror att fylla på skafferierna. Så som arbetslös är det ju då extra kul att handla, när man kan gå och plocka och välja bland lyxvarumärkena Euroshopper, blåvitt och eldorado. När man sedan har frossat runt bland dessa produkter, som faktiskt tillverkar allt eller ja nästan allt iallafall, så kommer man till sist bort till "snackshyllan". Ochvad är första man får se?!! exotic snacks!!  En slogan som säger; "roligare än grönsaker, nyttigare än godis"! Då kan man ju för det första fråga sig, vad i helvete är det som är så jävla roligt med exotic snacks? Okej, man gör jämförelsen med grönsaker, men vad är det då som gör exotic snacks så otroligt mycke roligare? Är det kanske den otroligt fräscha kartongen med schyssta palmer på som ska ge en känsla av att man äter något exotiskt? Eller är det kanske känslan av att man äter något som ser ut som saltat hundbajs som är det roliga? Okej jag är övertygad, den här produkten är roligare än grönsaker. 
När man sedan tar sista delen i deras slogan; "nyttigare än godis" blir jag också lite fundersam. Dom här har alltså tänkt konkurrera med godis, men kallar sig exotic snacks. Hmm... Då kan man ju också fråga sig, varför folk köper godis egentligen? Är det för att dom tänker; "aah nu ska jag vara lite nyttig så jag köper lite godis"? "ÅÅ nej vågen visa 3 kilo för mycket i morse, bäst´jag köper lite godis"! Anledningen till att man köper godis trodde iallafall jag var för att det är så in i helvete gott att man glömmer bort det står 800 gram smör,socker, kolhydrater på innehållsförtäckningen. Men då är det ju tur att exotic snacks finns, som gör att man kan få äta ett nyttigare godis, det är lite synd att dom glömde en liten detalj, ATT GÖRA ATT GODISET ÖVERHUVUDTAGET SMAKAR GOTT ELLER SER GOTT UT!! Fan det osexigaste godiset på denna sidan jorden!! "Gumman, jag hyrde en rulle och köpte lite godis, sånna här torkade fikon som är rullade i salt, mysig kväll vi får va" Nej det enda chansen att få det här att godiset att slå igenom är nog att ställa det bredvid euroshoppers mastodant marshmallows som ser ut som tamponger.

                                                                        
Ps. När ska euroshopper komma med Bearnaise sås i 10 kilo bytta?.ds
// V

Veckans Zachrisson:are

För att häva vår skrivkramp från oss på ambivalenta slår jag till med min veckotradition, detta hoppas vi resulterar i att vi lyckas ta oss ur denna onda cirkel...

"90 procent är högerhänta, 5-6 procent är vänsterhänta... fråga mig inte varför, det är bara så" - Göran Zachrisson

Vi på redaktionen förstår givetvis att de övriga 4-5 procent av mänskligheten är lika skickliga med såväl höger som vänster hand, alternativt saknar sina båda händer. Det var  ingen av er andra som tror att vår käre vän Zachrisson gjort bort sig va?

//F


Tidsfördriv på kvällen

...om ni inte har något att göra
Ta då en låt på engelska och så översätter du texten till svenska.
till exempel Katy perrys hit "i Kissed a girl"
 såhär går originalet:
This was never the way I planned 
Not my intention.
I got so brave, drink in hand
Lost my discretion
It's not what I'm used to
Just want to try you on
I'm curious, for you,
Caught my attention

I kissed a girl
And I liked it

Sen tar du varenda ord och översätter dem grovt till svenska...

Och som du snart kommer inse så har du text
och melodi till en ny Linda Bengtzing-hit

//A

Namnkrav på receptionister?

Jag har börjat fundera lite på en sak såhär i jobbsökartider. Det är ju ett ständigt ringande eller direktkontakt med företag. Men varje gång, för att man ska få tala med kontaktpersonen, är man tvungen att gå via en reception och varje gång möts man av en Lat kärring Med ett dubbelnamn. Varför heter alla receptionister dubbelnamn? Anna-greta, Ann-marie, Britt-Marie, Eva-Lena... osv. Är det nåt krav som finns för att få bli receptionist? Eller har man ett namn och blir sedan tilldelat ett andra när man får jobbet? Det är i och för sig väldigt bra ibland också att man vet att det är så för så fort man ringer och en kärring svarar med ett dubbelnamn så vet man att man kommit till en reception och att man kan glömma allt vad hjälp heter......

//V

Kontakta oss

Har ni invändningar? eller utvändningar?
eller kanske rent utav förslag.
eller vill bara snacka lite?
hör då av er till oss på
[email protected]

Kvällens video

Den här är väldigt intressant. jag följer det etniska temat ikväll igen.
Men den här gången finns det så mycket att kommentera
här är några punkter jag vill att ni ska hålla extra koll på.
  • Klädvalet, dem där underbara silverkostymerna (plus att bara en av dem kör uppknäppt)
  • Att den allra mörkaste rösten sjungs av den vitaste kille som nånsin funnits.
  • Dem blåa solglasögonen. bortom all kritik!
  • Dansen som dem tre kör på stranden är ju någonting som du inte ser i en video år 2008. speciellt armrycken!

Snickeriet

Kan va den skönaste serien...

Man har ju en hel del kvar att uppleva, va!

Dans

Oh my god, sometimes i wish i was ethnic....



//A

Veckans och kvällens Zachrisson:are

Jag sitter här och frågar mig om det finns någon mysigare sportkommentator att lyssna på än vår egen Göran Zachrisson. Han kan göra en tämligen ointressant och avslagen golftävling på en regning söndageftermiddag till en av veckans roligaste händelser.
Hans beskrivande berättelser och (ibland) konstiga liknelser är underhållning. Trots att han sitter i en studio i Stockholm och kommenterar så viskar han när en spelare förbereder sig för sitt kommande slag, bara det är en kul grej. Som hyllning till Göran Zachrisson tänkte jag, gräva djupt i arkiven, och leta fram roliga citat från denna man!

"Om vi säger fel ibland så kan det bero på..eeh..både det ena och det andra. Inte bara på att vi är dåliga" - Göran Zachrisson


Såhär innan man somnar...

...så sitter jag och funderar hur man rakar fittan på en domherre, så det blir nån fart på det här fågelboet!

// V

Om att dölja sitt Jag på fyllan..

... för ett par veckor sen, så gick vi alla på skämtet att vi hade träffat en ättling till självaste macgyver.
Jag började dock ana att nåt var lurt när hon inte hade samma fladder i hockeyfrillan,
men hon  kunde dock göra en cigarett utav en pantburk och lite vaselin....
men såg den här filmen och fick lite flashback på hur natten kunnat gått om hon fick som hon ville
( av hennes meddelande i pannan att dömma)



//A

Förslag till ungdomsaktivitetsgruppen i Karlstad

Eftersom jag inte får delta i ungdomsaktivitetsgruppen hos arbetsförmedlingen i Karlstad så tänkte jag ge förslag på vad de kan ägna sig åt i höst:
  • Kratta löv i våra parker, för vi vill ju ha de lövfritt och fint.
  • Hjälpa frälsningsarmén med insamlingen, för alla insamlare ser så trötta och ensamma ut.
  • Ha dagligt uppträdande på stora torget, tror det skulle främja turismen och folk skulle få en roligt inslag i vardagen.
  • Dela ut gratistidningen metro, för att det är jobbigt att ta den ur sin "metro-låda".
  • Nattvandra på helgerna, alla nattvandrare är gamla därför vore kul med lite yngre inslag.
  • Börja samarbeta med KRIS, vi alla vet ju att arbetslöshet är inkörningsporten till ett kriminellt liv.
Hoppas ni på förmedlingen gillar mina nya förslag till ungdomsaktivitetsgruppen.

//F




Pensionärers shoppingtider?

Pensionärer måste vara de i vårt samhälle som har mest tid över. Inget jobb att gå till, de kan istället lägga upp sina dagar hur de vill. Hur kan det då komma sig att många pensionärer ger sig ut att shoppa och strosa på stan på helger, när alla andra är ute och har ärenden.
De går långsamt, kör bil på ett högst intressant sätt (ofta sakta och totalt ovetande om att det finns andra bilister på vägarna) det tar stor plats och tid från oss andra. Gör pensionörerna såhär bara för att irritera? Egentligen skulle det vara bättre för alla om pensionärer gjorde sina ärenden när vi andra jobbar eller går i skolan. Vi kanske skulle skicka in ett förslag till svenska pensionärers riksförbund...

//F

Roligt samtal på ICA

Skulle handla mat igår då jag hörde ett samtal jag inte kunde sluta skratta åt.
En pappa i 45-års åldern handlade med sin dotter som var runt 15 år.

Pappan när de gick förbi chipshyllan: -Ska vi inte köpa lite chips?
Dottern - Nej pappa, vi har ju ätit chips hela veckan.
Pappan - Ja, men det är ju gott!
Dottern drar sin pappa i armen och säger -Lägg av!

Bra att den unga generationen tar fetmahotet på allvar och bara äter chips 4 av 5 veckodagar.. Undrar hur helgen ser ut?

//F


RSS 2.0