på ålderns höst


Jag satt och läste om trädgårdar någonstans (fråga mig inte varför)
men då kom jag fram till att när jag blir på ålderns höst, ska jag köpa en stor trädgård, och inte sköta om den för 5 öre. men stora jävla häckar, så stora att barn försvinner när de går in i de!
och jag ska odla igelkottar där som bara springer runt överallt, den största igelkotten ska heta efraim och alla barnen ska vara rädda för honom.
Sedan tänker jag sitta på terassen och skrika till barnen "gå inte in där, Efraim kan äta er" sen ska jag berätta för de att jag brukade ha en son. som Efraim tuggade sönder en regnig söndag när det var dåligt med mat...
alla barnen ska vara rädda för mig och för honom.

Ja....så ska det bli!

//A

You got text.

förra året vid den här tiden började jag min tid på Tenerife som proffesionell inlinehockeyspelare.
Vilket var en av de häftigaste upplevelserna i mitt liv. Några månader tidigare hade jag funnit några nya vänner under en semester i Spanien, några man trodde att man aldrig skulle få träffa igen. en av dessa kom jag närmare i kontakt med än de andra, hon var några år yngre men inte så man märktes, vi hördes av under månaderna efter semestern och bestämde oss för att ändå hålla kontakten när jag flyttade till spanien, jag var ganska säker på att allt skulle rinna ut i sanden.
När jag kom in i vardagen på Teneriffa så fortsatte vi att slentriant vardagssmsa, alltid frågade hur läget var, hur helgen har varit, osv.
allt fortsatte in på våren också, på våren när jag både blev mer hemmastadd och även fick mer hemlängtan. samtalen med brorsan hjälpte men hon var någon som jag kunde höras med och höll med mig efter dåliga matcher och fick mig lugn. även om allt var via sms så hjälpte det, även om jag nu inte har samma kontakt med henne så gör det inget för hon gjorde väldigt mycket för mig där nere. så jag antar att jag bara vill tacka henne...
Tack

/A

Peter Dalle

"alla är så upptagna att bli kära hela tiden, att de glömde bort vad som hända igår"-Peter Dalle

Håkan

Kommer hem sliten i kroppen efter en dag med kommunal research och slagsmål i en källare.
Kylan biter i ansiktet, trots att min jacka kommit med expressleverans från möjligheternas stad. Efter att ha slagit runt på halvbra sitcom-serier i en stund i tv-soffan, så lyssnar jag igenom den. Ja jag säger "den" för vem som helst förstår att jag pratar om Håkans "två steg från paradise" och jag vet inte vad jag ska säga. Alltså, de känslor som rusar igenom kroppen, trodde jag bara du kunde köpa av skumma killar på klubbar.
Texterna är så bra, så djupa, i textväg kan det vara hans bästa hittills.

Jag minns hur jag på högstadiet skrattade åt folk som lyssnade på Håkan. de var "speciella" och "unika", töntigt tyckte jag då, men så var det ju.
Jag minns när mamma sa
-för att förstå Peter Lemarc måste man ha varit kär.
det stämmer. för med lite erfarenhet om den känslan så förstår jag henne, och istället lyssnar på Lemarc mycket nu förtiden.
Så är det med Håkan, men på något sätt mycket mer. Man ska ha gått igenom alla känslor för att förstå honom, detta framgår även i Spår 10 på nya skivan "man måste dö några gånger innan man kan leva".

efter par ggrs lyssnande känner jag med ett leende som spränger fram bakom en tårögd-känsla, nu ska jag leva.

/A

Hoffmaestro.

Lyssnar på Hoffmaestros nya skiva, skanka-a-nånting eller vad fan den heter. Den första låten heter "to Hype for the Radio" coh det är egentligen en samling av deras mellanspel på alla konserter. Tycker det är intressant namnval, en hype är verkligen vad detta band är, som aldrig verkar ta slut.
Ja, det är ett jävla drag på deras konserter, men det var det för 4 år sen också. med precis samma material och mellansnack som nu.
Folk skriker på krogen när de spelar highway man, och börjar klappa och sjunga med. Jag ser dock även att kanske 1 minut in i låten så tröttnar alla och inser att det inte är så jävla bra. men kompisarna tycker det är bra... då måste man ju tycka det.
Lyssna på den nya skivan, varenda låt har man hört förut.
Jag diskuterade detta med en kille samma kväll som de spelade på Grönan, kommentaren om vad folk verkar tycka blev det "de måste vara världens bästa band"

Sen snacka om säsongsbaserat band. Ska de verkligen släppa en skiva på hösten? vem fan vill höra detta när det blir grått och kallt ute. nej då vill man ha en lugn Håkan eller möjligtvis någon jazzigt.

Den bästa låten som de har, som även är mest musikalist enligt mig är "young dad". men den spelar de inte ens live.

/A

(här hade det kunnat varit ett citat från en Frankenstein-film)

Godmorgon, och det menar jag verkligen.
Att sova sent har min kropp ställt in sig på att göra när jag inte har skola. Kan vara för attt man drack öl igår, men det verkar inte rimligt.
Har även bestämt mig för att det är slut på sommarkattandet nu, ny tid nytt liv. Kanske skulle man göra någon slags ritualdans med massa mörka kvinnor runt en eld i någon jordstampad by i afrika, men vem har tid för det.
Vaknade idag av ett samtal, ibland svarar inte jag när det ringer efter 11 på morgonen och jag ligger i sängen. för om jag inte har pratat med någon så låter jag så nyvaken. så då gurglar jag lite sen så ringer jag tillbaka.
Iaf det samtalet fick jag reda på att det kommer falufolk på besök och då blir det skoj och roligt och kul.

Men först ska jag laga någon slags vettig mat. Känner för något italienskt så det blir det nog.

/A

RSS 2.0