God fortsättning på er.

vi på ambivalenta har varit dåliga med uppdateringarna...

men den här bilden förklarar en del.



det blev en lugn kväll.... vi la oss tidigt.

Förklaringen..

... till den dåliga uppdateringen av bloggen under den senaste veckan är enkel. Vi valde att sympatisera med majoriteten av centralafrikas barn och ungdomar som inte har någon tillgång till varken dator eller internet.


Mukiga har varken dator eller internet, men han är glad ändå!


//F

Vad mer behöver man säga?



Allt som står i tidningen är sant, så är det bara!

//F

Min hemska Barndom 2.0

Jag brukar gilla att berätta en del om hemska saker som hänt under min barndom och idag är en sådan dag.
När jag var mindre var mina föräldrar väldigt rädd om mig, nästan för rädd om mig tyckte jag nog själv. Nästan på gränsen att det blev en annan typ av barnmisshandel. Till exempel så fick vi aldrig ha raggsockor i skridskorna, för det sa pappa var för barn utan bollkänsla och att det var dom som blev misshandlade som fick lov att ha dom på sig. Ha, skrattar bäst som skrattar sist. Efter 6 timmars åkning i 14 minusgrader nere på ornäs rinken hade nog gärna jag blivit misshandlad av ett par raggsockor. 
En annan grej som inte jag och min bror fick ha var transformers, ni vet bilarna som kunde förvandla sig till robotar. Mamma tyckte det var så fula leksaker så vi fick inte ha dom, men turtles fick vi ha.Total barnmisshandel!! Konstigt, vet inte om jag tycker några ninjapaddor är så jävla snygga egentligen. Men iaf så brukade jag istället vara hos grannen och leka med honoms transformers, dock tyckte inte han det var så himla kul då transformers var roligt tre år tidigare, men min glädje av att få hålla och leka med denna bil/robot/torktumlare/skridskoslip var total!
Det roliga var att min bror och jag var intresserade av riddare och detta uppmuntrade min mamma då hon skrev in oss på riddarklubb och hjälpte oss att sy riddarkläder och gillade att spöka ut oss som medeltida krigare. Va är det för jävla mobbing mot sina barn? Klä ut dom så dom skämmer ut sig men uppmuntrar dom till att dom är råcoola!

Men för att komma till saken om hur rädda föräldrarna var om mig så kom alltid vintern. Och när man går i 4:an är det ganska så viktigt hur man ser ut, och vad fixar då min mobbarmamma, jo en overalljävel. Jätteglad säger hon "ååå va bra"! Ni vet en såndär som man hade på dagis när man lekte i snön, med hel dragkedja och gummiband som man satte fast under skorna. Som tar 3 timmar att sätta på sig, men framför allt, inte ÄR SÅ JÄVLA COOLT när man går i 4:an.
Men min mamma tvingade på mig den här overallen, mammor har ju en ruggig övertalningsförmåga, "den är ju jättecool, den är ju svart, inte som bebisarnas" eller " du är ju precis som en transformers med den där" och dum i huvudet tog jag på mig den och glömde bort helvetet som väntade i skolan.

Jag skämdes i den i skolan, folk skrattade, kallade mig för 7åring och frågade varför jag hade overall?! Jag svara ju inte direkt upp med "för att jag är en transformers", även om mamma lyckades lura mig med det. Men jag tror nog inte mobbingen var värst, det var nog att inte hinna ut på rasten innan den var slut för den tog så jävla tid att få på, eller att få lov att gå till maten med halva overallen på för att hinna få i sig mat. Det var inte kul!
Men det är en händelse som denna overallen orsakat som fortfarande sitter på näthinnan. Det var en dag då jag blev helt otroligt kissnödig i denna overallen, och dom enda toaletterna som man fick använda under rast var dom som låg utanför femmornas och sexornas klassrum. Jag vågade aldrig gå dit och visa upp mig i min overall så jag höll mig i hopp om att rasten skulle gå fort. Men det gjorde den inte. en 10 årings blåsa är inte så stor, men tillräckligt för att värma upp en pojkstackares innanlår. Som tur var hade vi bara en lektion kvar, men jag behåll overallen på för att slippa visa att jag gått på toa inne i overallen. och detta var nog bland det pinsammaste jag gjort och allt orsakat av en jävla overalljävel!
Så jag säger bara, förbjud overall för barn över 6 år!

// V

Ps. Vänta ni bara till jag berättar hur dom behandlade min bror, när det gick så långt att han ringde bris för att han inte fick gå på cozmoz, fy faan, barnmisshandel.....Ds.

Riktiga tuffingar

Ikväll var det hockey som gällde, färjestad mot hv. Men det är inte matchen som kommer gå till historien, utan de tre 17åriga hobby-gangsters som satt bredvid oss.
När de går upp för trappan mot sina platser ser de stenhårda ut. Ni vet "negerkepsen" på sne, pircing i såväl läpp som ögonbryn, parkasjackor med fuskpäls runt luvan, 4 storlekar för stora jeans, halskedjor, armband och skejtskorna. Mäktigast i världen, skulle nog dom själva beskriva sig som. Lägg dessutom till att de är sådär skönt halvfeta, bär runt på sådär 13 "extrakilon" och fortfarande är tonårsfinniga.

Deras coola attytid och nonchalanta uppsyn ändras hastigt, istället ser dom svenskt-försiktiga ut, när de inser att någon av dom kommer att tvingas sitta bredvid oss. Med panikslagen blick och snabba steg trängs dom för att hinna först till de yttersta plaserna. Killen som tvingas sitta bredvid vårt sällskap förvandlas nu istället till en blyg liten gosse som inte ser så mycket ut för välrden längre. Generad och röd i ansiktet sätter han sig bredvid oss. Grabbarna var nog inte så coola trots allt....

//F



Pernilla wahlgren

Pratate nyligen med min kära mor och hon bad mig läsa ett blogginlägg som en av Sveriges mest Självgoda och korkade personer skrivit. Det var på Pernilla wahlgrens blogg där hon skrivit ett inlägg(http://www.mama.nu/blogg/pernillas-blogg/2008/12/07/fina-fans/) om sina fina fans. 
För det första kan man inte annat än lägga märke till när hon skriver hur jävla bra och skön person hon tycker själv att hon verkar vara. Hon skriver om hur hon får blommor och brev osv av alla sina fans, undrar hur  många riktiga artister som skryter om sånt? Martin Stenmark är väl den enda jag skulle kunna tänka mig.......

I alla fall så är det ett speciellt fan till Pernilla som får lite extra uppmärksamhet. Hon har gillat henne från början av Pernillas karriär och har samlat på sig allt från första upplagor på LP skivor till scenkläder som Pernilla använt. Hon har till och med låtit inreda ett rum efter Pernilla. Och det här tycker inte Pernilla är nå otäckt alls utan tycker bara det är roligt och träffar gärna personen ifråga. Hon verkar ju inte direkt vara människokännare men samtidigt har hon ju varit med en Ingrosso så man kanske inte ska vara förvånad att hon inte kan se vem som är en psykopat eller ej. 
Men det roligaste med hela inlägget är hur hon avslutar det, berättar hur duktig hennes störtsa fan är, som på helt egen hand, har uppfostrat sin son, fast hon är DÖV! Pernilla Wahlgrens största fan är döv!!!!  Hahaha jaa men det är väl klart det, vem faan vill lyssna på henne! Så det är klart att hennes Största fan är döv! Detta är ju helt sjukt kul och det hela blir inte tråkigare av att Pernilla är så IQ befriad och sitter och skryter om detta........

//V

vad vore...

... MTV utan Shire?
ni vet den där läskigt feminina killen som tror att sverige är större än det egentligen är....
han som gör att varenda program på MTV får en en att vilja skjuta sig i foten.
Det finns inget gott i det han gör....




Bara den här bilden gör ju ont....


Så frågan är... Vad vore MTV utan Shire?
Ja, bra kanske...

/A

Studieresultat

I lördags gjorde vi som sagt en studie om hur den gemene svensken påverkas av sitt alkoholintag. Här kommer det häpnadsväckande resultatet:

  • Endel blir gladare, men vissa blir argare. Ja vissa vill kramas och andra vill slåss. Vi märkte att män är det aggressivare släktet.
  • Folk blir mer öppna och trevligare, främlingar vågar prata med varandra. När annars händer det i Sverige?
  • Vissa gör saker som man vid nyktert tillstånd aldrig skulle göra, t.ex. dansa på borden och spy offentligt.
  • Felstavade och pinsamma sms flödar friskt, dessa har i modern tid fått tilteln "fyllesms". Detta känner alla ungdomar till! Kanske ett ord att ta in i svenska akademins ordbok 2009?
  • Folks syn kan kraftigt försämras, vissa vaknade nog upp lite skamset när de fick se människan bredvid?
  • Balanssinnet påverkas, trodde vissa att dom körde slalom påväg hem från krogen. Polisen tyckte i alla fall att dom behövde skjuts.
  • Taktkänslan, motoriken och sångrösten försämras. Ingen kan ha missat detta va? 
  • Tiden verkar gå fortare, vips blir det stängningsdags och febrilt tvingas folk leta efter en "sovkamrat".
Vi på ambivalenta tyckte att det var en trevlig studie att göra. Nästa liknande studie kommer göras i Falun den 25e december. Då hoppas vi att alla dalmasar visar upp sig från sin bästa sida.

//F - Med hjälp och observationer av A & V.



Det ser så sofistikerat ut, men ack så snett det kan gå...

Tar helg

A har gjort bejublad comeback, V.Olsson har gjort ett utomordentligt bra jobb som gästbloggare och V har slängt in ytterliggare topp-klassinlägg.

För att undvika utbrändhet och kvalitets-sänkning på bloggen har vi därför beslutat oss för att ta en ledig helg. Vi ikväll (lördag) ägna oss åt att studera hur den gemene svenskens beteende ändras med viss alkoholpåverkan, samtidigt ska vi själva vara några slags försökskaniner. Vi blandar nytta med nöje, en vinn-vinn situation skulle andra kanske beskriva det som.

En trevlig helg önskar vi på ambivalenta samt V.Olsson, som förövrigt bör börja slipa på ett nytt inlägg.

//F



Den underbara Flatan...

...ni kanske vet vilken jag pratar om.

Vaknade imorse på fel sida.
Hade en pissig morgon med äcklig gröt,
och om möjligt en än värre förmiddag.
Men jag kände att det skulle bli en lång dag, och jag trevade vidare.
Hade känt mig nere allmänt, halvfebrig, kass i håret och så vidare.
det kändes även som om att alla kunder hatade skiten ur mig, och jag bara längtade fram till lunchen
.riktigt pissigt alltså

Det är då det händer.
Jag hade precis sålt ett par skor, när min nya kollega Martin,
 sträcker ut världens underbaraste flata i luften. ni vet vilken jag pratar om. Handflatan.
Han sträcker den mot mig och jag låter inte han hänga ensam i luften.
Och helt plötsligt vänder hela dagen och jag känner mig mycket bättre.

Väldigt simpel psykologi, men kraften i flatan är stark!

/A

Den fulaste kroppsdelen

Runt om i vårat samhälle finns det många orättvisor och en utav dom är det här med att kvinnor borde ha lika mycket betalt som män har för ett likadant jobb. Jag har funderat mycket på det där, varför det är så egentligen?! Man kan ju tycka att för samma jobb borde man ha samma lön oavsett kvinna eller man? Men sen kom jag på en grej, som inte kvinnor har i jämförelse med män, en snopp! Det är klart att man ska ha högre betalt för att gå och bära runt på nåt så fult och äckligt! Eller en kommentar som gör ont som min syster skulle ha sagt, "Mannen stod inte först i kön när Gud delade ut kroppsdelar"!

Vi fick i alla fall detta fula ting, detta köttstycke, och en massa hud samlad på ett ställe, en och en halv decimeter neranför naveln. Och som om detta inte var nog, placerades även en halvskrynklig skinnpåse under, som skulle fungera som en slags liten fabrik där alltifrån våldtäktsmän till b-kändisar blev till.

Den här egentligen otroligt fula kroppsdelen, kan nog sträcka mig så långt och säga det är den fulaste, är vi män alltså tvugna att gå runt med. Och borde inte det sticka i ögonen i kvinnor, som annars är så medvetna om vad som är snyggt och ej, att en människa med en snopp, får mer betalt än henne?! 

 Det roliga är att, visst det sticker lite, men i slutändan så vill kvinnorna ha den här fula och rent ut sagt äckliga saken mellan sina ben, vissa till och med i munnen och kanske änne värre ställen..... okej kanske inte alla kvinnor(damhockeylandslaget och FI behöver inte ta åt sig). Ser man det så kan man genast ifrågasätta kvinnans intelligens en aning, men samtidigt, hur ska man veta vad som rör sig i deras huvuden och hur dom ser på SAKEN( Ni som är för dumma för att fatta så lägg märke till dubbelmeningen)
Nej jag kanske borde sluta klaga på kvinnorna och istället citera en god vän, " klaga aldrig på något som är till din fördel".
Det ligger en poäng i det, för trots allt att jag just nu bland annat idiot förklarat min mamma så får jag ju tacka hennes dumhet för annars hade ju inte jag varit vid livet!

//V
 


Hitler...

Läs noga nu. för detta kan enkelt missuppfattas...
Hitler är ju en av dem duktigaste människor som nånsin har funnits.
visst hans värderingar var kassa. och lite sne världsbild.

Men fortfarande, om du övertygar ett helt land, att man ska utplåna en hel folkgrupp. så borde man få lite kudos.
Han var en Chef, en regent. och han var störst.


Då spinner mina tankar vidare,
Vad skulle hända om Hitler behöll sitt regerande, att det inte gick åt helvete.
 och att han lyckades med alla sina planer på World Domination.
Hur skulle världen se ut då.
Skulle vi bry oss om Paret beckham? eller tv-bondens sexliv?
Nej kanske inte dem. men hänt extra skulle ha fullt upp ändå
Hitler hade såklart fått ett häftigt dokusåpa namn som Führer-Adolf, eller Nazi-Hitler?

En vanlig utsida som ser ut såhär idag....






Den hade kanske sett ut såhär









Vilket jag tycker är väldigt intressant!
han hade varit papparzins största guldgruva,
tänk er överskrifter som
" Hitler hånglar med småpojkar"
"Adolf: Jag och Eva, Lolita, greta och Emil har det jättebra i vårat harem."

Idol skulle vara utraderat.
istället skulle den stora höjdpunkten på fredagar vara "Jugend 2008"
Mest blåögd och blond vinner.

/A, som ursäktar sitt lilla avbrott, men batterisyra är en farlig drog.

Facebook mail

Är det bara jag där ute i facebook världen som glömt av att stänga av den där funktionen som gör att man får mail så fort någon i ens kontaktlista trycker på en knapp? Det är även troligtvis bara jag som också är lika dum, så så fort man får ett mail "someone thinks your'e a hottie, find out who it is", så seglar man upp til skyarna, gör moonwalk genom vardagsrummet, och tror på riktigt att denna gång är det nog någon som tycker jag är en JÄVLA HOTTIE alltså!! Nej trodde väl det, är bara jag som är så dum att jag öppnar detta och tror att jag få se en pamela andersson som just ska ha tryckt på knappen att Jag är en Jävla hottie. Men ack så fel man har, lika glad som man blev av mailet, blir man sedan dubbelt besviken då man inser att det hela är någon lurgrej bara för att få folk att köpa en produkt som sponsrar facebook. Men jävligt smart drag ändå, det får ju dumhuvuden som mig, som tror att jag är snygg och att folk verkligen tycker det, att gå på det hela och öppna skiten. Nej en gnutta självdistans står överst på min önskelista i jul!

//V 

Vad ska man säga?

Man kan få huvudvärk av mer än bakfylla. Exempel 1....



//F

Palestinasjalen

Tänk ifall alla som bär dessa palestinasjalar skulle försöka göra något åt tvisten mellan israeler och palestiner istället för att surfa runt med dessa accessorer och se riktigt fräcka ut. Då hade tviseten vart löst för längesedan.
Undrar om jag inte hellre ser att alla sjalar som popsörena och vänsterhascharna  har försvinner, sen bryr vi oss om det riktiga problemet...



//F

Vart har du tagit vägen...

Vår käre vän och kollega A har mystiskt nog inte gjort sig varken hörs eller sedd här på bloggen på snart en vecka. Vi saknar dina välformulerade meningar, sköna humor och idéerikedom. Utan dig känns det kallt och tomt. När vi hade som värst skrivkramp var det bara att gå till dig och genast fann vi ny motivation och mer bloggmaterial.
Hjälper du tomten inför julafton, julstädar du din takvåning, har du rymt iväg tillsammans med en kvinna, letar du efter röd sittandes i kontrolltornet eller har du gått för hårt på flaskan? Vi alla undrar vart du har tagit vägen A?

// Dom nära sörjande; F & V.

Gästbloggare..

det är dags igen...en gästbloggare
Det är en mycket Kär vän till oss på ambivalentaredaktionen.
Nämligen viktor olsson.
han är snart 18 år
Han har nästan lika många extra liv som Ambivalentas egen viktor...men han har ju även några år på sig.
Här är hans funderingar... och jag tror inte det är första gången vi läser dem!


Barn som dricker kaffe offentligt Jag vet inte om det bara är jag som har tänkt på det? Är det för att jag fortfarande går i skolan? ”take-away” kaffets breakthru i Sverige. Den verkar ha nått alla åldrar, speciellt tjejer, och årskullarna 90 till 93. Detta är någonting som jag stör mig på nått så fruktansvärt när jag det kommer i min väg. Dessa flickor är i en ålder mellan 18 och 14 år och dricker take-away kaffe som om det vore livets dryck, som om dem vore 38 år gamla och som det första dem gör på morgonen är att slå på bryggaren. Dessa flickor dricker inte kaffe på något av dessa sätt. Deras begär ligger inte i själva ”kaffet” på något sätt, det ligger i muggen. Det enda beroende som dem har i närheten av kaffe är denna mugg. Denna pappersmugg med spillsäkert plastlock och flashig logotyp går dessa tjejer runt med på offentligt på stan och tror att dom är Serena i Gossip Girl. För det är där jag tror allt detta kaffedrickande ligger. Jag tror att man vill försöka vara någon känd och häftig profil så pass mycket att man kopierar varenda steg i deras vardag. Succé eller flopp när Faluns nya galleria öppnar två kaffebarer? Jag tror inte jag behöver gå in på vad dessa flickor har i sitt kaffe.

 Det är nog mer laktos- och sockerprodukter än det är kaffe, men det skulle ju lika gärna kunna vara saft, det är ju muggen som är det viktiga.

 Vad vet jag, det kanske är saft?

 V. Olsson

RSS 2.0